Розділ: Новини Iндустрії

«Розумне» дзеркало від Panasonic

01 Октября 2014

Під час останньої берлінської виставки IFA 2014 компанія Panasonic представила прототип свого нового продукту – інтерактивне дзеркало. Розробники позиціонують пристрій як чергове рішення для реалізації концепції «розумного» дому, а також для застосування в салонах краси та універмагах. Окрім простого відображення, дзеркало здатне здійснити повний аналіз зовнішності користувача та надати низку порад з її покращення.

В основі ідеї «розумного» дзеркала лежить технологія розпізнавання обличчя, що використовується в серії камер Panasonic Lumix. Дзеркало аналізує відображення людини, детально вивчає стан шкіри та створює голографічне зображення обличчя. Маючи це зображення, користувач може експериментувати з макіяжем, косметичними секретами, змінами зачіски – без необхідності це все виконувати на своєму обличчі. Дзеркало відобразить діаграму стану різних параметрів та зверне увагу користувача на проблемні моменти (блискучий лоб, прищик, темні кола під очима чи нерівномірно накладений тон). Крім того, дзеркало надасть низку косметичних порад з усунення цих недоліків, а також рекомендації з харчування, інформацію про косметичні прилади та інструкцію з проведення різних маніпуляцій.

Також дзеркало можна синхронізувати з календарем у смартфоні, аби воно заздалегідь підібрало декілька образів до певної події – наприклад, для різдвяної вечірки дзеркало підбере макіяж, що відповідає вечірньому освітленню, з елементами блиску і зачіску для урочистих подій.

Нині дзеркало Panasonic має статус прототипу, і компанією проводиться робота з його удосконалення, проте відвідувачі виставки вже були в захваті.